Char siu kip met komkommer

Bron recept: eigen recept

Als het voor varken werkt, zou het dan ook werken voor kip? Dat was mijn gedachte toen ik naar een halve pot Char siu bbq-marinade zat te kijken. Nu is Char siu een behoorlijk aanwezige smaak (als je zo uit de pot proeft) dus ik wilde wel een lichte maar ook verrassende combinatie in de spies brengen. Verrassend genoeg werkte komkommer beter dan verwacht (soms blijft iets een gok). De char siu was minder intens dan verwacht maar het eind resultaat was perfect in combinatie!

Char siu kip met komkommer

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwijder eventuele pezen uit de kippendij maar laat het vet zitten.
  2. Snij de kip in kleine blokjes en doe deze in een afsluitbare zak/bak.
  3. Meng de Char Siu saus hier goed doorheen en leg dit voor 8 uur in de koelkast om te marineren (af en toe eens opnieuw mengen/masseren is altijd een goed idee bij marineren).
  4. Snij de komkommer in dikke plakken van 2,5 cm dik en snij deze plakken in 3 dikke repen.
  5. Maak nu spiesen van de kip en komkommer.
  6. Grill de spiesen op een hete BBQ of irori gaar en bestrooi met de gebakken uitjes.
  7. Maak eventueel van de overgebleven komkommer een frisse salade en serveer deze erbij