Tipsy Duck

Bron recept: eigen recept

Het hoofdonderdeel van de “The lemon kitchen” uitdaging

Tipsy Duck

Ingrediënten

Instructies

  1. bereid de BBQ voor op indirect op 180°C
  2. Meng voor de lak de wild fond met de Scotch Whisky Syrup en verwarm dit een klein beetje op een heel laag vuurtje.
  3. Snij het vel van de eendenborst in (tot bijna het vlees) in horizontale banen en maal wat (zee)zout hierover.
  4. grill de eendenborst aan beide kanten goudbruin boven de kolen. Grill eerst de filets met het vel naar beneden en maal wat zout en peper over het vlees.
  5. Mocht het "vlammen" door het druipende vet uit de huid sluit dan het deksel van de bbq om de vlammen te doven.
  6. Leg de eendenborst op de velkant op het indirecte gedeelte zover mogelijk weg van de kolen. En lak de vleeskant met de fond/syrup.
  7. lak na ongeveer een 4 a 5 minuten voor een tweede maal de vleeskant in met fond/syrup.
  8. Na in totaal 9 minuten leg je de filets op aluminiumfolie met de velkant naar boven en pak je ze in.
  9. Laat de filets ongeveer 9 minuten rusten.
  10. Kook de fond/syrup lak verder terug in tot "licht stroperig" saus. Gebruik deze saus als decoratie op het bord