Gegrilde asperges met soja-knoflook-cremesaus, coquilles van de grillplaat met gremolata

Bron recept: eigen recept

Gewone asperges met ei en ham kent elke liefhebber van eten wel. Wat je vroeger nooit, maar tegenwoordig wel steeds vaker ziet zijn gegrilde asperges. Een conservatist zal gruwelen bij het idee maar de aziatische smaken van de saus met de licht frisse smaak van de coquilles met gremolata werken perfect

De coquilles kan ik heel kort zijn en ga ik ook geen recepten blok aan wijden: beetje peper, beetje zout, licht invetten met olie en een paar minuten per kant op een hete grillplaat (tot ze niet meer glazig maar wit zijn) en klaar. De gremolata (een fris zure Italiaanse topping met knoflook en peterselie) staat wel hieronder.

Dit gerecht is zeer eenvoudig vegetarisch te maken door er geen coquilles bij te serveren

Gegrilde asperges

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de bbq voor naar 180°C en direct grillen (geen twee zones)
  2. Schil de asperges en snij het onderste kontje af (ongeveer 2 cm)
  3. Leg de asperges 5 tot 15 minuten in koud water
  4. Dep de asperges droog en kwast ze lichtjes in met de olie
  5. Grill de asperges nu 3 a 4 minuten terwijl je ze bijna continue draait.
  6. Besprenkel ze met de lauw warme Soja knoflook cremesaus, sesamzaadjes en bosui ringetjes

Soja knoflook cremesaus

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten (behalve water)
  2. Breng op smaak met peper, zout en citroensap
  3. voeg melk toe tot de saus een dikte van yoghurt heeft
  4. verwarm dit op een laag vuur (maar zeker nooit laten koken)

Gremolata

Ingrediënten

Instructies

  1. raspt de citroen en knijp hem uit (citroensap apart)
  2. hak de peterselie en meng deze met de uitgeperste knoflook en citroenrasp
  3. Voeg olijfolie en citroensap toe naar gewenste "dikte"