King Sal-o-mon

Bron recept: eigen recept

De king Sal-0-mon is de koning onder de zalmburgers! 1 burger is genoeg voor 4(!) personen.In dit recept worden baked tommies en poor-mans-pesto gebruikt dus lees deze recepten ook goed door. Of leef je zelf helemaal uit met garnering en topping!

Dit recept is het eind resultaat van Een Italiaans georiënteerde zalmburger

 

[robo-gallery id=”2159″]

King Sal-o-mon

Instructies

  1. Leg de zalm een minuut of 15 in de diepvries om koud en steviger te worden.
  2. Rasp de schil van de citroen (probeer niet het witte onderliggende velletje mee te raspen, dit is wat bitter)
  3. Knijp citroen verder uit.
  4. Snij de sjalot in grove stukken (voor een vlees molen. OF snipper de sjalot heel fijn (voor een keukenmachine)
  5. Snij de zalm in blokken van circa 2 x 2 cm.
  6. Trek de gerookte zalm in reepjes en hou ongeveer 25 gram apart voor garnering.
  7. Meng in een grote kom de zalmfilet met de gerookte zalm, sjalot, een scheut citroensap en 1 a 2 theelepels citroen rasp.
  8. Maal dit met de vleesmolen of in de keukenmachine (niet te lang: mag geen puree worden.
  9. Voeg gekruid paneermeel toe tot je een farce krijgt wat iets slapper is dan rundergehakt en breng dit eventueel verder op smaak met zee zout
  10. Maak van de farce een viertal hamburgers
  11. en leg deze op een met folie beklede snijplank.
  12. Denk de burgers af met folie en plaats deze minimaal 15 minuten terug in koelkast.
  13. Grill de zalm burgers ongeveer 4 a 5 minuten per kant (medium tot medium done). En begin alvast met bouwen van de burger.
Bouwinstructies
  1. Snij de ciabatta door
  2. Smeer de onderste helft in met de mayonaise
  3. Leg hierop de sla naar keuze
  4. Plaats hierop de burgers
  5. Leg een laag of streep Poor mans pesto over de burgers
  6. Garneer dit met bakked tommies en de zalmsnippers.
  7. Prik het deksel vast met de prikkers (waarop een tomaatje zit) en serveer met een paar schijfjes citroen ernaast