Arrosto di manzo Vitello affumicato (gerookte kalfsrosbief)

Bron recept: eigen recept

Eenvoud in zijn puurste vorm. Een goede kalfsmuis is zo’n waanzinnig stukje vlees dat het niet meer dan wat peper en zout nodig heeft.

Arrosto di manzo Vitello affumicato (gerookte kalfsrosbief)

Ingrediënten

Instructies

  1. Dep de kalfsmuis goed droog en bestrooi hem rijkelijk met peper en zout
  2. Zet de kalfsmuis onafgedekt voor 12 uur terug in de koelkast
  3. Maak je bbq klaar om op 110°C indirect te roken
  4. Rook de muis tot een kern temperatuur van 46°C (zal ongeveer een uurtje kosten)
  5. Snij de kalfsmuis in zeer dunne plakken (< 1 mm) om het te serveren als rosbief met bijvoorbeeld Carpaccio Cipriani Dressing of tonnato (tonijn mayonaise) Snij de kalsmuis in dikkere plakken (+/- 1 cm) om als vlees te serveren bij bijvoorbeeld gekookte asperges.