Heksen fatty

Kaas, Chorizo, spek en Heksenkaas… En dan heb ik alleen nog maar de vulling besproken. Deze fatty doet zijn naam eer aan. In Amerika worden restjes fatty vaak koud gegeten als ontbijt. Leuk: maar niet voor deze. De HeksenFattie is groot, machtig en zo slecht voor je lijn dat het gewoon eens goed voelt (guilty pleasure alert!).

Wij hebben deze jongen gegeten met wat sla en stokbrood, meer niet, twee plakken en dan zit je vol zo machtig is hij.

Heksen fatty

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng het gehakt met de rub en eieren en vul een hersluitbare 3l diepvries zak hiermee. Verdeel het gehakt zo gelijkmatig als mogelijk (met een deegroller of lege wijnfles). Leg deze plak gehakt in de koelkast.
  2. Snipper de ui en meng deze met de geraspte kaas en spekblokjes.
  3. Maak een mooie baconweave op die groter is dan je gehaktplak. Doe dit op een groot stuk vershoudfolie: dit maakt het rollen zometeen makkelijker.
  4. Knip de zak van de gehaktplak over de lengte en breedte open en plaats het gehakt in het midden van de beacon weave
  5. Controleer nu even of je alle stukken van de zak hebt.
  6. Smeer een lekkere laag (maar niet alles) HEKS’NKAAS® op het gehakt, hou ongeveer een 3 cm vrij langs de randen.
  7. Meng de overige henksenkaas door het kaas/ui/spek mengsel.
  8. Verdeel de chorizo over de Heks’nKaas en daarover het kaas/ui/spek/heks’nkaas mengsel
  9. Nu komt het meest lastige gedeelte: rol dit op tot een mooie groot bakbeest van een worst. Gooi het vershoudfolie niet direct weg maar wikkel de fatty hier zo stevig als mogelijk in. Kneed, wrijf, aai en masseer de fatty in een nog mooiere vorm. Doordat hij in de folie ingepakt is hoef je minder bang te zijn dat hij breekt.
  10. Leg de fatty nu terug in de koelkast (om weer een beetje stijver te worden en zodat je de rest kunt voorbereiden).
  11. Terwijl de fatty zijn toekomstige zonden ligt te overpeinzen in de koelkast kan je alvast de glaze maken (heel licht verwarmen maar zeker nog niet pruttelen) en de bbq aansteken (120°C indirect).
  12. Plaats de Fatty, plaats de temperatuurmeter (let op! in de gehakt rand: de kern speelt hier vals door de vulling) en voeg wat rookhout toe naar smaak. Zodra de Fatty rond de 20 a 25 graden komt plaats je ook de pan met glaze indirect erbij.
  13. Rond de 40 graden van het vlees is het tijd om te gaan lakken! herhaal dit nog 2 keer: bij de 50°C en bij de 60°C. Waarom ik dit niet op tijd baseer maar op temperatuur? Ik heb al temperatuurmeter staan die alarm geeft waarom dan nog een kookwekker o.i.d?
  14. 65°C !!! Het is zover: tijd om de Fatty er af te halen en hem onder alu.folie (losjes erover niet strak inpakken) te leggen terwijl je de laatste dingen aan de bijgerechten doet. Snij de fatty in plakken en smakelijk eten!

Geef een reactie