Hoisin hamburger

Bron recept: eigen recept

De Hoisin hamburger is een stevige jongen, meer dan 250 gram vlees per persoon en dan moeten we natuurlijk niet de kaas, bacon en broodje vergeten. Met deze toren van smaken maak je indruk terwijl eigenlijk de bereiding eenvoudig en snel is. Maar dat zeggen we natuurlijk niet tegen de gasten.

 

Hoisin Mega Burger

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng het gehakt met de rub, hoisin saus, paneermeeetlepels en lenteui.
  2. Maak hier 8 hamburgers van en leg deze (minimaal een uur) in de koelkast om terug op te stijven.
  3. Bereid de bbq voor voor heet en direct
  4. Bak de bollen af als dit nog niet gebeurd is.
  5. Bak de repen ontbijtspek krokant op welke wijze je het fijnste vind.
  6. Snij de sla in grove repen, was deze en sla het droog
  7. Meng de bbq-saus en hoisin saus om de dressing saus te maken
  8. Snij de broodjes in horizontaal in drieën en grill elke snijkant even op de bbq.
  9. Grill de hamburgers direct en de helft vande hamburgers een plak smeltkaas op het einde.
Bouwinstructies
  1. Besmeer elke snijkant van de broodjes met een beetje mayonaise.
  2. Leg op het onderste gedeelte een laagje sla
  3. Hierop de kaas burger en een beetje dressing
  4. Leg hierop het tussenstuk van het broodje
  5. Gevolgd door de kaasloze burger.
  6. Wederom dressing
  7. en als laatste verdeel hierover twee stukken krokante ontbijtspek.
  8. Deksels erop, tapas prikker erin om hem bij elkaar te houden…

Geef een reactie