Pecan-Crusted Pork Tenderloin Pinwheels

Bron recept: bbq-nl (Den Noskos) / Spiffs BBQ

Zelf vind ik varkenshaas al redelijk snel droog worden of saai omdat het altijd in of met een roomsaus geserveerd wordt. Maar niet bij dit recept: Eenvoud pur-sang!Door de spek blijft de varkenshaas lekker sappig. De mosterd en de pecannoten voegen een laag aan smaak toe maar overheersen niet. En laten we eerlijk zijn: mosterd + varkensvlees = match made in heaven.

Pecan-Crusted Pork Tenderloin Pinwheels

Ingrediënten

Instructies

  1. Snij de varkenshazen horizontaal in 4 plakken. Je kan hier de twee pollepels gebruiken om als geleiders te dienen voor je mes (blijf je mooi parallel aan je snijplank)
  2. Smeer deze plakken in met de mosterdsaus en beleg de plakken met 2 plakken ontbijtspek
  3. Rol de plak op en omwikkel met een plak ontbijtspek in het midden.
  4. Breng op smaak met wat peper en zout en smeer hem weer in met mosterdsaus.
  5. Rol dit rolletje vlees nu door de fijngehakte pecannoten
  6. en snij de rol doormidden.
  7. Grill deze mini rollade plakjes nu 7 a 8 minuten per kant op de BBQ
  8. plaats wel het deksel op de BBQ tijdens het grillen