T-Bone met gebakken aardappelen en beurre café de Paris

Bron recept: BBQ-helden: barbecue recepten en meer / eigen recept / via Google

Afgelopen zondag heb ik een heerlijke T-bone op de meest fool-proofmethode van allemaal klaar gemaakt. Aangezien ik eens geen zin had in chimichurri heb ik besloten om de T-bone te serveren met heks’n’kaas en beurre café de Paris.

Beurre wat?

Beurre café de Paris is een iets luxere versie van beurre maitre d’hotel. En dat kennen wij hier gewoon onder de naam kruidenboter. Een beurre café de Paris is echter voller en dieper van smaak wat een hele mooie toevoeging is op de volheid van een goede T-bone. Het kost even om te maken, er komt zelfs fermentatie om de hoek kijken, maar uiteindelijk: ohmnomnom.

Maareh: die foolproof methode?

Een hele tijd geleden heb ik ooit het volgende stukje zitten lezen “Hoe barbecue je een T-bone steak” op bbq-helden.nl. Een T-bone (en dan heb ik het over een goed formaat!) kan al snel een gat in je portemonnee slaan en dat wil je natuurlijk wel goed doen, als je volgt wat de bbq-helden beschrijven: dan kan het niet fout gaan. Een aanrader om dit maar eens te volgen als je voor de eerste keer T-bone gaat maken.

Eindresultaat

We kunnen kort of lang hierover praten maar laat ik 1 ding gelijk duidelijk hebben. Ik ben achter een hele grote vieze tegenvaller gekomen van T-bone. Hij is altijd te klein!!!!!! volgende keer wordt het een nog grotere 😀

 

Beurre Café de Paris

Ingrediënten

Instructies

  1. Snij alle ingrediënten vanaf de kappertjes naar beneden zo fijn mogelijk.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in een schone kom. Dek goed af en laat 24 uur in de keuken staan om een lichte gisting te doen ondergaan.
  3. De volgende dag pureer je alles in een keukenmachine om een fijne, gelijkmatige puree te krijgen. Passeer het dan door een passeerzeef.
  4. Roer de boter zacht, voeg de puree erbij en meng het goed door elkaar.
  5. Maak (meerdere) rollen van de boter en verpak deze in plastic folie. Je kunt de boter in de koelkast of diepvries meerdere weken bewaren.

Makkelijke aardappelpartjes

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng in een schaal de vloeibare margarine en de kruiden goed door elkaar.
  2. Borstel de aardappelen goed schoon (niet wassen we willen geen natte velletjes)
  3. Snij de aardappelen in 4 parten en gooi deze in de bak met margarine en kruiden
  4. Meng de aardappelen en de kruiden goed door elkaar
  5. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de aardappel partjes hierover heen
  6. Bereid een BBQ voor op 200°C en indirecte bereiding
  7. Plaats de ovenschaal indirect en sluit de bbq
  8. Gooi de aardappelen om na een minuut of 20.
  9. Laat de aardappelen nog een 10 minuten bakken