Philly on Fire

Bron recept: eigen recept

Een begrip in Amerika is wel een cheesesteak, ook wel bekend als Philadelphia cheesesteak. Liefkozend worden deze ook vaak Phillies genoemd. Normaal moet in Amerika alles groter maar de namen van gerechten worden vaak weer zo kort en pakkend mogelijk gehouden. Rare mensen die Romeinen … ehm … Amerikanen.

Een Philly is een broodje met daarop dus gesneden rundvlees met gesmolten kaas. Elk restaurant of straatverkoper heeft wel zijn eigen variant maar in basis is het allemaal het zelfde: Steak en kaas.
Deze variant is ideaal om als lunchgerecht te serveren of als klein hapje als voorgerecht.

Philly on Fire

Ingrediënten

Instructies

  1. Bereid de BBQ voor op direct en heet gebruik.
  2. Peper en zout de biefstukpuntjes royaal en snij de ui in zo dun mogelijke halve ringen.
  3. Eerst maken we de pittige kaassaus en in tegenstelling tot veel recepten is dit een snelle versie.
  4. Snij eerst de Jalapeño ringen (uit een potje) in kleine stukjes.
  5. Warm in een pan op een middelhoog vuur al roerend de slagroom en de crème fraîche op tot het punt dat het net aan begint te bubbelen.
  6. Voeg nu 1 voor 1 de plakken smeltkaas toe waarbij je telkens de plak al roerend laat smelten voordat je de volgende toevoegt.
  7. Roer op het einde de jalapeño er door heen en houdt dit warm op een laag vuurtje.
  8. Verwarm de gietijzeren pan voor op de BBQ direct boven de kolen (je kan natuurlijk de pan ook gewoon binnen op het kookstel gebruiken) en smelt hierin 2 eetlepels roomboter.
  9. Zodra de roomboter bruin begint te worden bakken we hier snel de biefstukpuntjes kort in (ongeveer een minuut per kant)
  10. Haal de biefstukpuntjes uit de pan en leg deze onder aluminium folie om warm te houden.
  11. Schuif de skillet weg van de kolen naar een koele zone. Doe de resterende roomboter en de ui in de pan en stoof deze in de restwarmte van de pan.
  12. Snij de biefstukpuntjes in plakjes en snij de broodjes door.
  13. Verdeel de plakjes rundvlees over de broodjes, gevolgd door wat gestoofde ui en een dot warme kaassaus. Serveer direct!
  14. Oh kleine bonus tip: doe de resterende kaassaus in een bakje wat je kan afsluiten en laat dit afkoelen. Door de crème fraîche en de smeltkaas wordt dit nooit geheel hard en heb je morgen ook nog eens lekker pittige huisgemaakte smeerkaas.