Scrambled Chicken (roerei met gerookte kip)

Bron recept: eigen recept

Een goed ontbijt is een goed begin van de dag. Een goede lunch zet die dag goed voort. En als je zeldzame momenten van uitslapen hebt net als ik dan vat je dat gewoon lekker samen naar een goede brunch en de dag kan niet meer stuk (en uitslapen en beginnen met een goede maaltijd). De pot sterke koffie stond te pruttelen en dan sta je voor je koelkast en denk je… hmmm dacht dat ik meer in huis had, ik moet toch echt om boodschappen zometeen. Gelukkig had ik een paar dagen ervoor wat kip gerookt en melk en eieren hebben we altijd in huis.

Als je toch een lazy weekend hebt kun je net zo goed de BBQ aangooien en je ontbijt/lunch/brunch daarop klaar maken toch? Een gewoon roereitje doe ik meestal als licht ontbijt maar gezien de tijd moest het wat steviger worden. Zo gezegd zo gedaan…

Een stevige kop zwarte koffie erbij en klaar! Heb ik trouwens al gezegd dat ik wel hou van een stevige lunch/brunch? Het onderstaande recept is voor 1 persoon 😉

Scrambled Chicken (roerei met gerookte kip)

Porties 2 personen

Ingrediënten

Extra benodigheden

Instructies

  1. Bereid je BBQ voor om direct te gaan grillen (oh dit recept kan ook heel goed binnen klaargemaakt worden hoor)
  2. Rooster de boterhammen op de gril en verwarm de gietijzeren pan alvast voor op de BBQ.
  3. Kluts de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en zout.
  4. Smelt in de gietijzeren de helft van de roomboter en voeg het ei toe.
  5. Laat dit ongeveer een minuut stollen, voeg de rest van de roomboter toe en begin dan met roeren en omscheppen.
  6. Zodra het ei bijna de gewenste "stevigheid" heeft voeg je gerookte kip toe en schep je het nog 1 of twee maal goed door.
  7. Serveer het ei met een paar strepen zoete BBQ saus erover heen en de gegrilde boterhammen.