beurre Café de Paris

Een van de meest bijzondere kruidenboters die ik ooit gegeten heb. Bijna lekker genoeg om puur als gerecht te serveren maar dat zullen we maar niet doen. Als je naar de lijst met ingrediënten kijkt snap je de diepgang er variatie smaak wel.

Beurre Café de Paris

Ingrediënten

Instructies

  1. Snij alle ingrediënten vanaf de kappertjes naar beneden zo fijn mogelijk.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in een schone kom. Dek goed af en laat 24 uur in de keuken staan om een lichte gisting te doen ondergaan.
  3. De volgende dag pureer je alles in een keukenmachine om een fijne, gelijkmatige puree te krijgen. Passeer het dan door een passeerzeef.
  4. Roer de boter zacht, voeg de puree erbij en meng het goed door elkaar.
  5. Maak (meerdere) rollen van de boter en verpak deze in plastic folie. Je kunt de boter in de koelkast of diepvries meerdere weken bewaren.