Poor-mans-pesto

Bron recept: eigen recept

Pesto of “pesto alla genovese” is een Italiaanse saus, oorspronkelijk gemaakt door olijfolie, basilicumblaadje, knoflook, zout en pecorino en/of Parmezaanse kaas en pijnboompitten fijn te malen. Maar basilicum a € 9,95 per 100 gram en pijnboompitten die ook al snel naar de € 3,- a € 4,- kruipen maakt dit nou niet echt een lekkere goedkope dip voor erbij. Met wat te spelen heb ik mijn eigen “poor-mans-pesto” gemaakt…

Poor-mans-pesto

Ingrediënten

Extra benodigheden

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten zonder de olie in een keukenmachine en begin met dit fijn te malen.
  2. Voeg stapsgewijs scheutjes olie toe terwijl de machine draait.Er komt vocht uit de spinazie en olie (klein
  3. beetje) uit de cashewnoten. Je kan beter kleine beetjes tijdens het draaien toevoegen om de gewenste smeuïgheid tebereiken.
  4. Laat de machine doordraaien totdat de gewenste “fijnheid” bereikt is.
  5. Zet de pesto voor minimaal 12 uur in de koelkast