Ingelegde zoet-zure rode kool.

Bron recept: eigen recept / via Google

Noem me een zuurpruim maar ik hou wel van een zuurtje zo af en toe in een gerecht. Vooral bij een wat vettere basis (varkensworst, hamburger met bacon, een vette vis) geeft het zuur een mooie balans aan het geheel.

Ik zelf ben totaal geen liefhebber van rode kool en toch is deze ingelegde kool een favoriete garnituur van mij. Ik spreek mezelf tegen, dat weet ik, maar op deze manier wordt de zware kool smaak perfect in balans gebracht met het zuur en zoet. De subtiele smaak van kool geeft echt bij veel (vis) gerechten een toevoeging op je bord.

Ingelegde zoet zure rode kool

Ingrediënten

Instructies

  1. Breng alle ingrediënten behalve de kool in een pan aan het koken.
  2. Kneus de rode kool door een stuk of 5 a 10 keer het stevig te knijpen/kneden.
  3. Voeg de kool toe aan het azijnmengsel en zet de pan van de pit af.
  4. Doe dit in een grote glazen (weck)pot, sluit deze en laat de pot in de koelkast afkoelen.
  5. Zodra de kool is afgekoeld kan je het gaan eten maar minimaal 24 uur laten staan geeft een betere smaak verdeling.