Basis kruidenmixen

  • Baharat
  • Berbere

    Berbere

    Instructies

    1. Maal het fenegriekzaad en de zwarte peperkorrels fijn.
    2. Vermeng de chilipoeder, fenegriekzaad, gemberpoeder, kaneelpoeder, kardamompoeder, zwarte peper en het zout met elkaar.
    3. Rooster de specerijen (zonder olie) in een zware pan op laag vuur voor het verkrijgen van een meer intense smaak in ongeveer 10 minuten onder voordurend roeren.
    4. Maal het komijnzaad fijn. Voeg vervolgens de nootmuskaat, gemalen komijn, knoflookpoeder en de gedroogde basilicum aan toe.
    5. Meng alles goed door elkaar.
  • Cajun

    Cajun

    Ingrediënten

  • Chili con carne

    Chili con carne

    Ingrediënten

  • Chilipoeder

    Chilipoeder

    Ingrediënten

  • Cuban seasoning

    Cuban Seasoning

    Ingrediënten

    Instructies

    1. De bereiding spreekt eigenlijk voor zich: alles goed mengen
    2. En bewaren in een goed afsluitbare pot
  • Fajita kruiden

    Fajita

    Ingrediënten

  • Garam masala

    Garam masala

    Ingrediënten

  • Gehaktkruiden

    Gehaktkruiden (slagers/traditioneel)

    Ingrediënten

  • Gehaktkruiden zonder zout
  • Glühweinkruiden

    Glühweinkruiden

    Ingrediënten

  • Goulashkruiden

    Goulashkruiden

    Ingrediënten

  • Griekse kruidenmix

    Griekse kruidenmix

    Ingrediënten

  • Gyroskruiden

    Gyroskruiden

    Ingrediënten

  • Inmaakkruiden basic

    Inmaakkruiden basic

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Meng alle ingrediënten
    2. In een luchtdichte verpakking zijn de kruiden ongeveer een 3 maanden "houdbaar". Uiteraard langer maar na deze tijd gaat de kwaliteit van de kruiden langzaam aan achteruit.
  • Jamaicaanse Jerk

    Jamaicaanse Jerk

    Ingrediënten

  • Kerriepoeder (aziatisch)

    Kerrypoeder

    Ingrediënten

  • Kerriepoeder (Brits)

    Kerriepoeder

    Ingrediënten

  • Kipkruiden

    Kipkruiden

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Meng alle kruiden door elkaar en bewaar de kipkruiden in een afgesloten bakje.
  • Kruidkoek

    Kruidkoek

    Ingrediënten

  • Potato powder (aardappel kruiden)

    Gebruik: circa 20 gram (2 eetlepels) per kilo aardappelen

    Potato powder (aardappel kruiden)

    Ingrediënten

  • Provencaalse kruiden

    Provençaalse kruiden

    Ingrediënten

  • Quatre Epices
  • Shoarmakruiden

    Shoarmakruiden

    Ingrediënten

  • Speculaaskruiden

    Speculaaskruiden

    Ingrediënten

  • Tacokruiden

    Tacokruiden

    Ingrediënten

  • Tex-Mex

    Tex-Mex

    Ingrediënten

  • Vijfkruidenpoeder

    Vijfkruidenpoeder

    Ingrediënten