Rubs & Dusts

  • All (purpose) Magic by OsFa

    Deze rub is gebaseerd op de Magic Dust uit het boek Peace, Love and Barbecue van barbecue legende Mike Mills. Nadat de shakers met deze rub het meest gestolen item uit zijn restaurant was geworden heeft Mike uiteindelijk besloten om het recept maar vrij te geven. Ik zelf heb het recept “gevonden” bij  Noskos tijdens het rondklikken op zijn site in mijn begin tijd van BBQ-en. Maar ik zou ik niet zijn als ik het toch net iets zou veranderen.

    All (purpose) Magic by OsFa

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Meng de ingrediënten in een kom door elkaar. Gebruik een garde of handschoenen want door cayennepeper en mosterdpoeder is deze rub niet lief voor kloven e.d.
    2. Afgesloten en luchtdicht bewaard blijft je rub zeker 6 maanden goed.

  • Blazin’ burger powder

    Mijn blazin’ burger powder is een aangepaste versie van de “Pimp ya burger dust” van bbq-nl (den Noskos). Ik wou net iets meer. Iets meer pit, iets meer diepte. Niet dat Pimp ya burger dust slapjes of diepgang miste: nee zeker niet. Gewoon een beetje de “touch-of-me”.

    Blazin' burger powder

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Meng alles goed door elkaar.
    2. Droog en goed afgesloten bewaard blijft je mengsel zeker 6 maanden goed.
  • Indian Jerk Rub

    Deze rub is gebaseerd op de Best of Barbecue Island spice Rub van Steven Raichlen. Ruw te vergelijken met een Jamaicaanse jerk maar deze is iets globaler, meer een rub uit de west-indië (of te wel het caribische gebied).

    Indian Jerk Rub

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Meng de ingrediënten in een kom door elkaar.
    2. Afgesloten en luchtdicht bewaard blijft je rub zeker 3 maanden goed.

  • Kansas City Rib Rub

    Bejubeld en geprezen, de rub der rubs, de beste rub die er is en al voor vele bbq-teams als basis heeft gediend voor een zoete rub. De Kansas City Rib Rub.

    Deze rub bevat veel suiker! Alleen geschikt voor Low & Slow of als dish-seasoning. Niet geschikt voor pre-grilling kruiden

    Kansas City Rib Rub

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Meng de ingrediënten in een kom door elkaar.
    2. Afgesloten en luchtdicht bewaard blijft je rub zeker 6 maanden goed.
  • Raichlen’s Rub aka Four-Four

    Raichlen's Rub aka Four-Four

    Ingrediënten

    • 1 deel zout kosher / keuken / gerookt / wat jij wil
    • 1 deel peper zwart / 4 seizoenen / lemon pepper / wat jij wil
    • 1 deel paprika poeder gerookt / mild / heet / wat jij wil
    • 1 deel suiker riet / kristal / witte bastaard / bruine bastaard / wat jij wil

    Instructies

    1. Mix alle ingrediënten goed door elkaar
  • Southern Succor Pork Rub

    Sommige kruiden / vlees combinaties zijn gewoon een match-made-in-heaven. Zo ook voor deze rub. Deze rub schreeuwt om varkensvlees en varkensvlees schreeuwt om deze rub. Soms moet je gewoon niet sleutelen aan een recept en deze in ere houden!

    Southern Succor Pork Rub

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Meng de ingrediënten in een kom door elkaar. Dit gaat het makkelijkst met je handen omdat één en ander nog weleens wil klonteren.
    2. Afgesloten en luchtdicht bewaard blijft je rub zeker 6 maanden goed.
  • Spiffs puf puf poeder

    Soms heb je kruidenmengsels waar het “allemaal” begint. De enige echte Spiff PufPufPoeder! Deze rub is door Noskos als basis gebruikt voor de “Pimp ya burger dust” welke op zijn beurt weer de basis vormde voor mijn Blazin’ Burger Powder

    Spiffs pufpufpoeder

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar
    2. Droog en goed afgesloten bewaard blijft je mengsel zeker 6 maanden goed.

    Notities

    Voor ongeveer 500 gr gehakt