Asperge botersaus

Bron recept: via Google / eigen recept

Bij klassieke witte asperges hoort nu eenmaal botersaus. Deze botersaus heeft een extra vleug asperges en kan ook zeer goed gebruikt worden om de overheerlijke aspergesmaak naar andere gerechten te brengen.

Asperge bouillon

Ingrediënten

Instructies

  1. Maak een halve liter bouillon met het blokje
  2. Snipper de ui en fruit deze even aan in de soeppan.
  3. Voeg de buillon en de asperge schillen en kontjes toe
  4. Laat een half uurtje borrelen en zeef deze

Asperge Boter saus

Ingrediënten

Instructies

  1. Smelt 35 gram boter en roer de bloem hier doorheen (van pit af)
  2. Voeg terwijl je blijft roeren met kleine scheutjes de bouillon toe
  3. laat de saus al roerend 3 minuten zachtjes doorkoken
  4. Haal van het vuur af en roer de rest van de boter in kleine stukjes door de saus.
  5. Breng op smaak met peper en zout