Chimichurri

Bron recept: BBQ-helden: barbecue recepten en meer

Soms kom je een recept tegen op het internet wat zo “af” is, zo geweldig in zijn eenvoud. Een typisch recept waarmee je basis hebt voor je eigen versie dat het bijna niet fout kan gaan. Dit is er 1! De chimichurri saus van bbq-helden.nl. Ik heb hem opgenomen in mijn eigen site omdat ik deze gewoon in mijn collectie van recepten moest hebben.

Een chimichurri is een Zuid-Amerikaanse saus (voornamelijk Argentinie en Uruguay) die tevens als marinade te gebruiken is

Deze saus komt het beste tot zijn recht op steak en kip, maar een eetlepel in de buik van een vis is ook geheel niet verkeerd. Let wel op dat je de gerechten niet verder gemarineerd hebt wat deze saus is een smaak explosie!

Serveer deze saus in een schaaltje bij het gerecht en laat de mensen zelf naar smaak pakken.

Het mooie is dat waar je ook bent, in welk restaurant dan ook een chimichurri zal nooit het zelfde smaken! Zoveel “families” er zijn op de wereld, zoveel verschillende chimichurri’s zullen er ook zijn. Elke familie in Argentinie en Uruguay zal zijn eigen “geheime” recept er voor hebben.

Onderstaande recept (1-op-1 afkomstig van de BBQ-helden) is een basis, maar wel een must-have-basis. Maak eerst eens dit recept en proef het. Vanaf daar kan je gaan bouwen aan een eigen versie. Ik ben nog steeds bezig met het tweaken van de chimichurri di OsFA maar ik ben er nog niet…

Chimichurri

Ingrediënten

Instructies

  1. Snij alle ingrediënten fijn en roer alles goed door elkaar. Je kan het ook allemaal in de keukenmachine gooien tot het een gelijke mix is. Maar ga niet te lang door, chimichuri is volgens bbq-helden het lekkerst als het wat groffer is, en ik kan niets anders doen dan ze gelijk geven
  2. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak.
  3. Laat een paar uur in de koelkast staan voordat je het gaat gebruiken. De smaak wordt er zeker beter van.