Smulbeer BBQ’s Chocolade-Whiskey-BBQ-Saus

Bron recept: Smulbeer BBQ

De naam is een hele mond vol, maar dat mag ook wel want de saus is ook een volle, rijke saus die je bijna het liefste alleen maar wilt eten met je vinger als “dipper”.

Smulbeer BBQ's Chocolade-Whiskey-BBQ-Saus

Ingrediënten

Instructies

  1. Pers de tenen knoflook en meng alle overige ingredienten in een pan met dikke bodem goed door elkaar
  2. Laat de saus ongeveer een 5 tot 10 minuten op een halfhoog vuur pruttelen
  3. Heerlijk met chickenwings of andere kip van de BBQ

Ghee

Ingrediënten

Instructies

  1. Begin met de boter te smelten op een middelhoog vuur.
  2. Zodra de helft gesmolten is zet je de pit terug naar middellaag.
  3. Schep met een lepel het schuim weg zodra dit begint te ontstaan (dit zijn de lactose & eiwitten uit de boter). Het water (wat je ook niet wilt hebben verdampt vanzelf)
  4. Herhaal het schuimscheppen regelmatig
  5. na ongeveer een 40 minuten wordt de "boter" steeds doorzichtiger en het "schuimen" neemt af, roer VOORZICHTIG door het mengsel om "vervuiling" van de bodem los te maken.
  6. Blijf schuimen totdat je de bodem van de pan makkelijk kan zien
  7. De ghee is klaar. Hevel het over naar een afsluitbare pot (lege potjes van knakworstjes bijvoorbeeld)
  8. Laat de ghee afkoelen (het kan buiten de koelkast bewaard)