Plancha Coquilles met jalapeño mayonaise

Bron recept: eigen recept

Gewoon een lekker hapje als vooraf, als onderdeel van een tapas tafel of om bij de borrel te serveren bij vrienden.

Plancha Coquilles

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng de olijfolie en de citroensap
  2. Bestrijk hier de coquilles rondom mee in (dus ook de zijkant)
  3. bestrooi de coquilles met de knoflookpoeder (ook de zijkant)
  4. Laat dit een uur of 2 in de koelkast staan
  5. Verhit een gietijzeren plancha op de bbq (of een grote gietijzeren skillet).
  6. bak de coquilles op de platte kant (draai ze om de minuut om) voor ongeveer een minuut of 4 a 5. Je kan aan de zijkant goed het garingsproces volgen: zodra het midden niet meer glazig is zijn ze klaar.
  7. Serveer de coquilles met een toefje jalapeño mayonaise en wat fijn geknipte bieslook

Geroosterde jalapeño mayonaise

Ingrediënten

Instructies

  1. Grill de jalapeno pepers boven een starter tot ze zwart beginnen te worden.
  2. Doe ze voor een half uurtje in een plastic zakje
  3. Verwijder de velletjes, en de zaadjes maar laat de zaadlijsten zitten.
  4. Snipper het vruchtvlees zo fijn mogelijk (1x1 mm) en meng dit met een scheutje citroensap en de mayonaise
  5. Voeg de suiker toe en breng op smaak met wat zout