The Brotherhood?

Het is begin oktober 2017. Ik zit met een lekker drankje onderuit op een terrasje te genieten van de heerlijke zon in een hotel. Mevr OsFa en mijn zoon liggen even op bed zodat de kleine man flink uit zijn bol kan gaan in de mini-disco.

De zoveelste post op facebook over limoncello komt weer voorbij in de bbq-groepen. Weer. Limoncello. Ik voel dat we collectief vast geroest lijken te zitten qua bbq drankjes.

Voor me ligt mijn rode boekje waarin ik ideeën kan krabbelen op het moment dat ze in me op komen en een idee begon te ontstaan in mijn hoofd dus ik begon volop te krabbelen en te zoeken op internet naar ideeën om op voort te breien. Ik had wel wat ideeen maar wist niet of het allemaal te doen was en hoe de uitkomst zou zijn dus ik stelde een vraag op een facebook groep en kreeg de gebruikelijke antwoorden. Sommige nuttig maar merendeel niet.

Echter een van mijn facebook vrienden stuurde mij een pb met wat tips en ideeën waarmee hij zelf aan het spelen was. Wat bleek nou: Simon (BBQ Bastard) speelde met het zelfde idee. Ook hij was opzoek naar een uitbreiding van het dranken assortiment bij de BBQ.

Na wat heen en weer gepraat werd er een idee geboren, een concept om samen te gaan werken:

The Brotherhood (of bbq and booze)

Wie zijn The Brotherhood?

The Brotherhood wordt gevormd door Simon (BBQ Basterd) en mijzelf (FOOD by OSFA). Belgie en Nederland verenigt met 1 gezamenlijk doel (vandaar de twee leeuwen – de Vlaamse leeuw en de Nederlandse leeuw – en het handenschuddend logo).

Wat is het doel van The Brotherhood?

Het doel is bbq gerelateerde drankjes te gaan verzinnen, maken en te delen met jullie. Dit kan varieren van bestaande drankjes met een bbq twist of volledig “nieuwe” likeuren als alternatief naast de welbekende limoncello.

Wat kunnen jullie verwachten van The Brotherhood?

Drank….

Okay en nu zonder bijdehand te doen: We hebben als doel om likeuren, cocktails en andere (warme) dranken te verzinnen. Dit gaan we los van elkaar doen of gezamenlijk. Al deze dranken worden onder de naam van The Brotherhood naar buiten gebracht en indien het een drank door een van ons “alleen” gemaakt wordt dan komt er gelijk tijdig een tegenhanger. Als ik een cocktail maak zal BBQ Bastard er ook een maken en visa versa. Waarom? Om jullie de keuze te geven om te kiezen.

Kom maar op met die drank!

Geduld is een schone zaak, er zitten genoeg ideeën er aan te komen. We beginnen rustig met een lekkere warme drank om jezelf op te warmen tijdens of na de nieuwjaarsnacht.

  • BBQ Bastard heeft gekozen voor een klassieker in een onverwacht jasje: De gluhgin
  • Persoonlijk is mijn oog gevallen op een vergeten maar vaak bezongen drank: Een wassail.

Wat komt er komend jaar nog allemaal?

Er lopen al diverse test “potten” met drank voor heerlijke zomerse likeuren om zo te drinken of om lekkere cocktails van te maken.

Hier houdt het echter niet op! Het ultieme likeurtje voor de kerstperiode ligt al op de tekentafel: Jolly Juice. Deze gaat echter pas richting kerst 2018 gelanceerd worden (ruim op tijd). Dit omdat deze lieve kerst elf aan perfectie dient te grenzen in onze ogen, dit doet ze al maar we willen haar nog wat meer finetunen: de echte puntjes op de I. Aangezien de “slow” methode meer dan 5 weken duurt gaat hier begrijpelijk nog al wat tijd overheen tussen aanpassing en resultaat.